Insitut Masa tawar geran penyelidikan

Institut Masa Depan Malaysia mengalu-alukan para penyelidik dan ahli akademik dari universiti dan institusi penyelidikan untuk mengambil bahagian dalam Program Pembangunan Dasar MASA (MPDP).

Dalam kenyataan hari ini Institut Masa berkata mereka yang berminat perlu mengemukakan kertas cadangan penyelidikan yang mempunyai kaitan dengan Pelan Pemulihan Negara (PPN) yang sedang dilaksanakan untuk membawa keluar Malaysia dari kemelut pandemik COVID-19.

Kertas cadangan juga mesti menepati bidang-bidang fokus penyelidikan seperti ekonomi, sosial dan pembangunan lestari.

MPDP menawarkan geran bernilai sehingga RM10,000 untuk setiap cadangan penyelidikan yang terpilih. Pemohon yang berjaya boleh menerbitkan laporan penyelidikan masing-masing dalam jurnal yang terkemuka.

Setiap cadangan penyelidikan perlu dihantar selewat-lewatnya pada 29 Oktober 2021 menerusi emel policy@institutmasa.com. Layari laman web kami di www.institutmasa.com atau hubungi Encik Mohd Noor Musa di talian 018-2072122.

Date: 28 September 2021
Source :  Suara Merdeka –  https://wacana.my/muhyiddin-mampu-bantu-negara-keluar-daripada-krisis/

Share Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

More Article

14 Oct 2021
Artikel
Source of Image : New Straits Times – https://assets.nst.com.my/images/articles/14nt12pasar_1634141413.jpg By: Azril Mohd Amin,...
14 Oct 2021
Article
By: Azril Mohd Amin, Chief Executive Officer, Institut Masa Depan Malaysia IN 2016, the United Nations General Assembly (UNGA), cognisant of the uneven implementation of the eight Millennium Development Goals (MDGs) adopted in 2000, decided that it would be succeeded by the Sustainable Development Goals (SDGs).
13 Oct 2021
News
PELAN Pemulihan Negara (PPN) perlu menyediakan strategi tuntas untuk membolehkan Malaysia bangkit daripada...
13 Oct 2021
News
TAN Sri Muhyiddin Yassin menegaskan proses pemulihan selepas negara dilanda pandemik Covid-19 mesti...