Azril Mohd Amin dilantik sebagai CEO Institut Masa Depan Malaysia

KUALA LUMPUR 2 Sept – Sebuah badan pemikir, Institut Masa Depan Malaysia (MASA) mengumumkan pelantikan Azril Mohd Amin sebagai Ketua Pegawai Eksekutif, MASA berkuatkuasa 1 September 2021.

Azril mempunyai pengalaman lebih daripada 18 tahun sebagai pengamal undang-undang dan pemimpin pertubuhan bukan kerajaan, serta terlibat dalam penyelidikan terkemuka di peringkat kebangsaan dan antarabangsa.

Beliau merupakan Pegawai Khas kepada Perdana Menteri ke-8, Tan Sri Dato’ Haji Mahiaddin Haji Md Yasin (April 2020 – Ogos 2021), di bawah portfolio penyelidikan dan dasar awam.

Azril juga mengawal selia pelaksanaan polisi dan program di peringkat kementerian dalam bidang sosial dan hal-ehwal Islam. Beliau turut bertanggungjawab menasihati YAB Perdana Menteri dalam penyusunan teks ucapan dan ucaptama.

”Berbekalkan pengalaman luas beliau, pihak institut berharap Azril dapat membawa MASA ke satu tahap yang lebih tinggi sebagai badan pemikir yang terkemuka berlandaskan nilai-nilai kemakmuran bersama,” kata MASA dalam kenyataan di sini hari ini.

Date: 02 September 2021
Source and Image from: Dagang News – https://www.dagangnews.com/azril-mohd-amin-dilantik-sebagai-ceo-institut-masa-depan-malaysia-8737

Share Article

More Article

No data was found