#RuangBelia bersama YB Tan Sri Dato’ Haji Muhyiddin Haji Mohd Yassin

Belia merupakan aspek penting dalam pembangunan sosial dan ekonomi negara dan dunia.

Statistik menunjukkan belia membentuk 16% daripada populasi dunia dan diunjurkan akan meningkat kepada 23% (1.3 bilion belia) menjelang 2030.

Sebagai kumpulan sasaran aspirasi Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB2030), belia adalah modal insan penting yang akan memacu pembangunan dan menjadi pemangkin utama pemulihan negara era pasca pandemik.

Sehubungan itu, Institut Masa Depan Malaysia (MASA) dengan berbesar hati akan menganjurkan program #RUANGBELIA Bersama YB Tan Sri Dato’ Haji Muhyiddin Haji Mohd Yassin, Perdana Menteri Kelapan merangkap Pengerusi Institut Masa Depan Malaysia (MASA) pada ketetapan berikut:

Tarikh : 21 Jun 2022 (Selasa)
Masa : 2.00 – 5.00 petang
Lokasi : Ballroom 2, Sime Darby Convention Centre, Bukit Kiara, Kuala Lumpur
Kod Pakaian : Pakaian Pejabat, Batik atau Smart Casual

Program ini memberi ruang kepada golongan belia profesional untuk menyuarakan pandangan dan bertanya sendiri soalan tentang pelbagai isu dan aspek dasar awam secara berterus-terang.

Facebook : institutmasa
Twitter : institutmasa
LinkedIn : institutmasa
Web : institutmasa.com

#InstitutMASA
#MakmurBersama
#MASAuntukMakmurBersama
#RuangBelia
#BeliaHarapanBangsa

Event Info

Past Town Hall
21 June 2022

Share Event

More Event

16 Aug 2023
Past Event
Institut Masa Depan Malaysia (MASA) research analyst, Mohd Noor Musa, today took part...
12 Jun 2023
Past Bootcamp
MASA would like to express our gratitude to Dr Khalid Abdul Hamid for...
17 May 2023
Past Event
Majlis Penganugerahan Geran Penyelidikan Program Pembangunan Dasar MASA (MPDP) 2.0 akan diadakan pada 17 Mei 2023 bertempat di Tamu Hotel & Suites Kuala Lumpur jam 10.00 pagi. Seramai 27 penerima geran penyelidikan MPDP 2.0 akan menerima sijil penganugerahan yang akan disempurnakan oleh YB Tan Sri Dato’ Haji Muhyiddin Bin Haji Md Yassin selaku Pengerusi MASA. MPDP 2.0 adalah kesinambungan daripada MPDP yang telah diperkenalkan pada September 2021. Ini merupakan suatu usaha rintis dalam mempromosi penyelidikan dasar yang telah menjadi sebahagian daripada projek flagship MASA sepanjang tahun 2021 dan 2022, seiring dengan Rancangan Malaysia Ke-12 (RMK12) yang dijajarkan dengan Wawasan Kemakmuran Bersama (WKB2030) dan Matlamat Pembangunan Mampan (SDG). Ikuti perkembangan terkini MASA melalui sosial media Facebook : institutmasa Twitter : institutmasa LinkedIn : institutmasa Web : institutmasa.com #MASA #MakmurBersama #MASAuntukMakmurBersama
28 Feb 2023
Past Event
Institut Masa Depan Malaysia (MASA) akan menganjurkan Webinar Isu Ekonomi Semasa bersempena Belanjawan...