Kunjungan Hormat MASA ke Sekolah Pengajian Antarabangsa (SoIS), Universiti Utara Malaysia (UUM)

Institut Masa Depan Malaysia (MASA) meneruskan kolaborasi penyelidikan di bawah program flagship Pemacu Intelek telah mengadakan kunjungan ke Sekolah Pengajian Antarabangsa (SoIS), Universiti Utara Malaysia (UUM) pada 16 Ogos 2022.

Ketua Pegawai Eksekutif MASA, Azril Mohd. Amin mengetuai delegasi institut itu yang disertai Ketua Bahagian Komunikasi Strategik, Marhaini Kamaruddin dan para penganalisis penyelidikan iaitu Mohd Noor Musa, Mohammad Zulhafiy Zol Bahari, Maryam Husna Maznorzuhairi, Adriana Asmaa’ Mohd Ezanee dan Abdul Manan Mohd Zamri.

Dalam kunjungan itu, Perbincangan Meja Bulat (RTD) telah diadakan dengan barisan akademia SoIS diketuai Profesor Madya Dr. Nazariah Osman yang merupakan Dekan Pusat Pengajian Antarabangsa, Kolej Undang-undang, Kerajaan & Pengajian Antarabangsa UUM.

Kedua-dua pihak bertukar-tukar pandangan mengenai potensi kerjasama penyelidikan dalam isu-isu antarabangsa seperti pelarian, hak asasi manusia, hubungan diplomasi, keselamatan maritim, jaminan bekalan makanan dan jenayah siber.

Facebook : institutmasa
Twitter : institutmasa
LinkedIn : institutmasa
Web : institutmasa.com

#InstitutMASA
#MakmurBersama
#MASAuntukMakmurBersama
#JaringanKerjasama

Event Info

Past Official Visit
16 August 2022

Share Event

More Event

16 Aug 2023
Past Event
Institut Masa Depan Malaysia (MASA) research analyst, Mohd Noor Musa, today took part...
12 Jun 2023
Past Bootcamp
MASA would like to express our gratitude to Dr Khalid Abdul Hamid for...
17 May 2023
Past Event
Majlis Penganugerahan Geran Penyelidikan Program Pembangunan Dasar MASA (MPDP) 2.0 akan diadakan pada 17 Mei 2023 bertempat di Tamu Hotel & Suites Kuala Lumpur jam 10.00 pagi. Seramai 27 penerima geran penyelidikan MPDP 2.0 akan menerima sijil penganugerahan yang akan disempurnakan oleh YB Tan Sri Dato’ Haji Muhyiddin Bin Haji Md Yassin selaku Pengerusi MASA. MPDP 2.0 adalah kesinambungan daripada MPDP yang telah diperkenalkan pada September 2021. Ini merupakan suatu usaha rintis dalam mempromosi penyelidikan dasar yang telah menjadi sebahagian daripada projek flagship MASA sepanjang tahun 2021 dan 2022, seiring dengan Rancangan Malaysia Ke-12 (RMK12) yang dijajarkan dengan Wawasan Kemakmuran Bersama (WKB2030) dan Matlamat Pembangunan Mampan (SDG). Ikuti perkembangan terkini MASA melalui sosial media Facebook : institutmasa Twitter : institutmasa LinkedIn : institutmasa Web : institutmasa.com #MASA #MakmurBersama #MASAuntukMakmurBersama
28 Feb 2023
Past Event
Institut Masa Depan Malaysia (MASA) akan menganjurkan Webinar Isu Ekonomi Semasa bersempena Belanjawan...