Kunjungan Hormat MASA ke Pusat Kajian Dakwah dan Kepimpinan, Fakulti Pengajian Islam, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM)

Ketua Pegawai Eksekutif, Institut Masa Depan Malaysia (MASA), Encik Azril Mohd Amin dan Penganalisis Penyelidikan MASA, Encik Khairul Syakirin Zulkifli telah membuat kunjungan ke Pusat Kajian Dakwah dan Kepimpinan, Fakulti Pengajian Islam, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) pada 22 Jun 2022.

Kunjungan ini adalah atas undangan Pusat Kajian Dakwah dan Kepimpinan. Kedua-dua belah pihak telah membincangkan peluang jaringan kerjasama penyelidikan dalam beberapa bidang fokus MASA dan Pusat Kajian Dakwah dan Kepimpinan tersebut, khususnya yang melibatkan tema Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 dan inisiatif pemulihan negara.

Turut hadir pada kunjungan ini ialah Pengerusi Pusat Kajian Dakwah dan Kepimpinan, Dr. Muhammad Faisal Ashaari, Timbalan Pengarah Pusat Islam, Dr. Abu Dardaa Mohamad, Ketua Program Siswazah Pusat Kajian Dakwah dan Kepimpinan, Prof. Madya Dr. Abd. Ghafar Don, Ketua Jaringan Industri dan Komuniti, Prof. Madya Dr. Rosmawati Mohamad Rasit, Ketua Program PraSiswazah Pusat Kajian Dakwah dan Kepimpinan, Dr. Zulkifli Haji Aini, Pensyarah Kanan, Dr. Ahmad Irdha Mokhtar, Pensyarah Kanan, Dr. Mohamad Zulkifli Abdul Ghani dan Pensyarah Kanan, Ustaz Anuar Puteh.

Facebook : institutmasa
Twitter : institutmasa
LinkedIn : institutmasa
Web : institutmasa.com

#InstitutMASA
#MakmurBersama
#MASAuntukMakmurBersama
#JaringanKerjasama

Event Info

Past Official Visit
22 June 2022

Share Event

More Event

16 Aug 2023
Past Event
Institut Masa Depan Malaysia (MASA) research analyst, Mohd Noor Musa, today took part...
12 Jun 2023
Past Bootcamp
MASA would like to express our gratitude to Dr Khalid Abdul Hamid for...
17 May 2023
Past Event
Majlis Penganugerahan Geran Penyelidikan Program Pembangunan Dasar MASA (MPDP) 2.0 akan diadakan pada 17 Mei 2023 bertempat di Tamu Hotel & Suites Kuala Lumpur jam 10.00 pagi. Seramai 27 penerima geran penyelidikan MPDP 2.0 akan menerima sijil penganugerahan yang akan disempurnakan oleh YB Tan Sri Dato’ Haji Muhyiddin Bin Haji Md Yassin selaku Pengerusi MASA. MPDP 2.0 adalah kesinambungan daripada MPDP yang telah diperkenalkan pada September 2021. Ini merupakan suatu usaha rintis dalam mempromosi penyelidikan dasar yang telah menjadi sebahagian daripada projek flagship MASA sepanjang tahun 2021 dan 2022, seiring dengan Rancangan Malaysia Ke-12 (RMK12) yang dijajarkan dengan Wawasan Kemakmuran Bersama (WKB2030) dan Matlamat Pembangunan Mampan (SDG). Ikuti perkembangan terkini MASA melalui sosial media Facebook : institutmasa Twitter : institutmasa LinkedIn : institutmasa Web : institutmasa.com #MASA #MakmurBersama #MASAuntukMakmurBersama
28 Feb 2023
Past Event
Institut Masa Depan Malaysia (MASA) akan menganjurkan Webinar Isu Ekonomi Semasa bersempena Belanjawan...