Kunjungan Hormat MASA ke Pusat Dialog Peradaban, Universiti Malaya

Institut Masa Depan Malaysia (MASA) telah membuat kunjungan hormat ke Pusat Dialog dan Peradaban (PDP), Universiti Malaya pada 11 Mei 2022.

Delegasi MASA yang diketuai oleh Ketua Pegawai Eksekutif, En. Azril Mohd Amin disambut oleh Pengarah, Pusat Dialog dan Peradaban, Prof. Datuk Dr. Azizan Baharuddin bersama beberapa pegawai PDP.

Pada kunjungan ini, kedua-dua belah pihak membincangkan hubungan jaringan kerjasama yang melibatkan usaha ke arah penganjuran program dan dialog bersiri untuk golongan belia dengan mempraktikkan konsep Ilmu, Iman dan Amal. Hak asasi bagi manusia ialah mempunyai keamanan dan kelestarian untuk menjadi seorang insan yang boleh menyumbang kepada pembangunan sesebuah negara.

MASA menyambut baik peluang kerjasama ini dan akan membantu dari segi penyediaan modul dialog bersiri melalui input hasil daripada Focus Group Discussion (FGD). Semoga kerjasama dua hala ini memberikan manfaat dan menyokong usaha-usaha Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 sekali gus menarik minat golongan belia untuk terlibat sama menyumbang dalam proses pembangunan negara.

Facebook : institutmasa
Twitter : institutmasa
LinkedIn : institutmasa
Web : institutmasa.com

#InstitutMASA
#MakmurBersama
#MASAuntukMakmurBersama
#BeliadanPeradaban
#MASAPusatDialogdanPeradaban

Event Info

Past Official Visit
11 May 2022

Share Event

More Event

16 Aug 2023
Past Event
Institut Masa Depan Malaysia (MASA) research analyst, Mohd Noor Musa, today took part...
12 Jun 2023
Past Bootcamp
MASA would like to express our gratitude to Dr Khalid Abdul Hamid for...
17 May 2023
Past Event
Majlis Penganugerahan Geran Penyelidikan Program Pembangunan Dasar MASA (MPDP) 2.0 akan diadakan pada 17 Mei 2023 bertempat di Tamu Hotel & Suites Kuala Lumpur jam 10.00 pagi. Seramai 27 penerima geran penyelidikan MPDP 2.0 akan menerima sijil penganugerahan yang akan disempurnakan oleh YB Tan Sri Dato’ Haji Muhyiddin Bin Haji Md Yassin selaku Pengerusi MASA. MPDP 2.0 adalah kesinambungan daripada MPDP yang telah diperkenalkan pada September 2021. Ini merupakan suatu usaha rintis dalam mempromosi penyelidikan dasar yang telah menjadi sebahagian daripada projek flagship MASA sepanjang tahun 2021 dan 2022, seiring dengan Rancangan Malaysia Ke-12 (RMK12) yang dijajarkan dengan Wawasan Kemakmuran Bersama (WKB2030) dan Matlamat Pembangunan Mampan (SDG). Ikuti perkembangan terkini MASA melalui sosial media Facebook : institutmasa Twitter : institutmasa LinkedIn : institutmasa Web : institutmasa.com #MASA #MakmurBersama #MASAuntukMakmurBersama
28 Feb 2023
Past Event
Institut Masa Depan Malaysia (MASA) akan menganjurkan Webinar Isu Ekonomi Semasa bersempena Belanjawan...