Kunjungan Hormat MASA ke Fakulti Pengajian Umum dan Pendidikan Lanjutan (FUPL), Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA)

Ketua Pegawai Eksekutif Institut Masa Depan Malaysia (MASA), En. Azril Mohd Amin, Pengurus Kanan Bahagian Komunikasi Strategik, Pn. Hamidah Atan serta Penganalisis Penyelidikan En. Mohd Noor Musa, En. Sim Why Jean dan Cik Adriana Asmaa’ Mohd Ezanee telah membuat kunjungan penyelidikan ke Fakulti Pengajian Umum dan Pendidikan Lanjutan (FUPL), Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA) pada 28 Julai 2022.

Pada kunjungan ini, MASA telah bertukar-tukar pandangan melalui satu sesi perbincangan meja bulat (RTD) bersama kumpulan penyelidik FUPL berkaitan isu-isu sosiopolitik semasa seperti isu kemiskinan, pemerkasaan ekonomi kelompok B40, negara bangsa dan kepimpinan, di samping meneroka peluang kerjasama penyelidikan pada masa akan datang.

Dalam sesi RTD, UniSZA diwakili para pensyarah Fakulti Pengajian Umum dan Pendidikan Lanjutan (FUPL) yang diketuai oleh Dekannya, Prof. Madya To’ Puan Dr. Nizaita Omar.

Facebook : institutmasa
Twitter : institutmasa
LinkedIn : institutmasa
Web : institutmasa.com

#InstitutMASA
#MakmurBersama
#MASAuntukMakmurBersama
#JaringanKerjasama

Event Info

Past Official Visit
28 July 2022

Share Event

More Event

17 May 2023
Upcoming Event
Majlis Penganugerahan Geran Penyelidikan Program Pembangunan Dasar MASA (MPDP) 2.0 akan diadakan pada 17 Mei 2023 bertempat di Tamu Hotel & Suites Kuala Lumpur jam 10.00 pagi. Seramai 27 penerima geran penyelidikan MPDP 2.0 akan menerima sijil penganugerahan yang akan disempurnakan oleh YB Tan Sri Dato’ Haji Muhyiddin Bin Haji Md Yassin selaku Pengerusi MASA. MPDP 2.0 adalah kesinambungan daripada MPDP yang telah diperkenalkan pada September 2021. Ini merupakan suatu usaha rintis dalam mempromosi penyelidikan dasar yang telah menjadi sebahagian daripada projek flagship MASA sepanjang tahun 2021 dan 2022, seiring dengan Rancangan Malaysia Ke-12 (RMK12) yang dijajarkan dengan Wawasan Kemakmuran Bersama (WKB2030) dan Matlamat Pembangunan Mampan (SDG). Ikuti perkembangan terkini MASA melalui sosial media Facebook : institutmasa Twitter : institutmasa LinkedIn : institutmasa Web : institutmasa.com #MASA #MakmurBersama #MASAuntukMakmurBersama
28 Feb 2023
Past Event
Institut Masa Depan Malaysia (MASA) akan menganjurkan Webinar Isu Ekonomi Semasa bersempena Belanjawan...
8 Feb 2023
Past Seminar
The last few decades and recent events have witnessed large-scale, bloodletting conflicts and...
29 Nov 2022
Past Seminar
Sukacita dimaklumkan bahawa Institut Masa Depan Malaysia (MASA) dan Pusat Dialog Peradaban Universiti...