Kunjungan hormat ke atas Menteri Perpaduan Negara

PUTRAJAYA: Institut Masa Depan Malaysia (MASA) telah mengadakan kunjungan hormat ke atas Menteri Perpaduan Negara, YB Datuk Aaron Ago Dagang pada Selasa, 9 Januari 2024, bagi meneroka peluang kerjasama  untuk menasionalisasikan Dialog Perpaduan Negara (DPN), sejajar aspirasi teras strategik Pelan Tindakan Perpaduan Negara (PTPN).

Delegasi MASA diketuai oleh Ketua Pegawai Eksekutif, Encik Azril Mohd. Amin telah disambut baik oleh YB Menteri dan para pegawai tinggi kementerian termasuk Timbalan Ketua Setiausaha, Encik Mohd. Sobri Mat Daud dan Ketua Pengarah Jabatan Perpaduan Negara dan Integriti Nasional (JPNIN), Dato’ Che Roslan Che Daud.

Turut serta dalam kunjungan itu ialah Tan Sri Dr. Sulaiman Mahbob dan Profesor Emeritus Dato’ Dr. Azizan Baharuddin yang kedua-duanya merupakan Felo Kehormat MASA, serta Ketua Bahagian Dasar dan Penyelidikan, Dr. Khalid Abdul Hamid.

Dalam pertemuan itu, kedua-dua pihak telah mengadakan perbincangan tentang cadangan Pusat Dialog Peradaban Universiti Malaya dan MASA untuk bekerjasama dengan Kementerian Perpaduan Negara bagi melaksanakan aktiviti dan projek dalam rangka menterjemahkan aspirasi DPN dan PTPN.

 

#MASAuntukMakmurBersama

Event Info

Past Official Visit
9 January 2024
04:00pm-
06:00pm

Share Event

More Event

14 Jun 2024
Past Others
Today, Institut Masa Depan Malaysia (MASA) research analyst intern, Maryam Zulkafly and MASA...
24 May 2024
Past Others
Today, Institut Masa Depan Malaysia (MASA) research analyst, Nur Zalikhaa’ Zainal Abidin, and...
23 May 2024
Past Others
On this day, Institut Masa Depan Malaysia (MASA) and Institut Latihan Darul Naim...
17 May 2024
Past Others
Today, Institut Masa Depan Malaysia (MASA) Corporate Services Executive, En. Muhammad Fikri Farudin,...